Prezantimi

Kombinimi i elegances së baletit me dramën e teatrit, Gjimnastika Ritmike shpërthen me shkëlqim, duke tejkaluar kufijtë midis sportit dhe artit. Gjimnastët ritmikë përpiqen të magjepsin gjyqtaërt dhe audiencat me zbutjen e ushtrimeve të tyre ndërsa zotërojnë manovra të komplikuara me njërën nga katër aparatet e dorës: Rrethin, Topin, Birilat dhe Fjongot.

Gjimnastika Ritmike e Grupeve, e realizuar nga ekipe me nga pesë veta, tregon aparate të shumëfishta në të njëjtën kohë. Grupet ritmike duhet të mbajnë aparatin e tyre në lëvizje ndërsa ekzekutojnë sekuencat e vallëzimit të sinkronizuara.

Hedhje dhe kapje

Të paktën një herë në çdo rutinë, gjimnastët ritmikë lëshojnë aparatin e tyre në ajër, duke ekzekutuar zakonisht një seri rrotullimesh, rrokullisjesh ose kërcimesh përpara se ta kapin atë. Hedhjet më të rrezikshme përfshijnë gjimnastin që humbet shikimin e aparatit, ose e kap atë gati verbërisht.

Kërcime dhe hedhje

Grand jetés i shtohen dramës së rutinës dhe gjithashtu ndihmojnë gjimnastin të gjurmojë një aparat që fluturon nëpër ajër.

Pivot

Gjimnastët më të mirë ritmikë rrotullohen, ndërsa mbajnë aparatin në lëvizje, duke trokitur birilat në dysheme ose duke kërcyer topin.

Hapat e vallëzimit

Një kërkesë në çdo rutinë, që lejojnë që gjimnastja të shprehë një masë elegance dhe të përcjellë një ndjenjë tek audienca.

Bilancet

E thjeshtë dhe elegante. Një pozë klasike në gjimnastikën ritmike, shkalla është vendosja për manipulime të shumta të aparateve.